Familieboot

De familieboot

Wij zijn een missionaire gemeenschap waarin kinderen een centrale plek innemen. Dat betekent echter niet dat deze groep alleen bestemd is voor gezinnen met (jonge) kinderen! Zeker niet. Iedereen is welkom. Naast ouders en kinderen bestaat onze groep op dit moment ook uit een aantal enthousiaste grootouders. Wij geloven in de meerwaarde van interactie tussen de verschillende generaties. Kinderen kunnen veel leren van de ervaring en levenswijsheid van volwassenen, maar andersom, kunnen volwassenen ook heel veel leren van de onbevangenheid en puurheid van een kind. Daarnaast kunnen ouders weer leren van de levenservaring van grootouders. Zo willen wij samen optrekken als – onze naam zegt het al –  één grote familie.

Wij willen een veilige plek bieden voor kinderen en volwassenen om zich te ontwikkelen in hun persoonlijke geloofsleven, maar ook  ruimte nemen om als ‘familie’ in elkaar te investeren en elkaar te ondersteunen. Wij leren van en met elkaar; samen willen wij groeien in en werken aan Gods Koninkrijk (binnen, boven, buiten). Wij zijn samen op reis met Jezus.

Hoe doen wij dat?

Wij komen om de week op zondag samen en starten altijd met koffie, thee en iets lekkers. Zoals gezegd, is er binnen deze groep een centrale rol voor de kinderen weggelegd. Zij bungelen niet ergens achteraan of vormen een aparte groep met een eigen programma. Te midden van de groep mogen en kunnen zij spelen, ontdekken, groeien en leren, zijn.  

In de familieboot is veel ruimte om samen op een creatieve en speelse manier bijbelverhalen te ontdekken en zo God de ruimte te geven om (aan) te spreken. Op welke manier dat is, is elke week weer een verrassing. Eén ding kunnen we zeggen: Het is bij ons nooit saai en elke week is het weer een feestje. We bidden en zingen samen, doen proefjes, spelen toneel, bouwen, knutselen, speuren en spelen buiten, maar we hebben vooral heel veel plezier samen. Aan het eind van (bijna) elke bijeenkomst is er tijd voor soep. En in dat plezierige en fijne familieverband mogen we meer en meer gaan leren van en lijken op Jezus; wie wil dat nou niet?

Met dat in ons achterhoofd willen we als familieboot ook naar buiten treden. Zo kun je ons bijvoorbeeld met enige regelmaat op straat tegenkomen met vuilniszakken en prikkers om onze stad een beetje schoner te maken. We zijn namelijk collectief lid van de Mikmakkers. Daarnaast is er sinds kort een mooi doel op ons pad gekomen om ons aan te verbinden en dat is Eten Over Oss. Zij verstrekken wekelijks voedselpakketten aan 70 gezinnen die net buiten de voedselbank vallen, maar moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen.  Zo proberen we ook ons steentje bij te dragen aan onze stad.

Natuurlijk zijn wij niet alleen familie om de week op zondag. Ook buiten onze samenkomsten mogen we elkaar tot zegen zijn. We bidden voor elkaar, proberen elkaar waar dat nodig is te helpen en elkaar ook op te zoeken in kleiner verband. Mocht je ziek zijn of langere tijd niet kunnen komen? Dan komen we zeker langs! Familie zijn we in vóór- en tegenspoed!

Net zoals in elk gezond familieverband zijn vriendjes en vriendinnetjes (jong of oud!) natuurlijk van harte welkom om bij ons ‘over de vloer’ te komen. Iedereen kan aanschuiven en mee-eten, maar een kop koffie of gewoon een speelafspraakje kan natuurlijk ook 😉 Zien we je snel?!

  • Contactpersoon: Annet van Wijk (annet@kerkinoss.nl)
  • Tijd: om 10:15 uur in de oneven weken (zo 17 sept 2023, zo 1 okt, etc)
  • Plaats: in de benedenruimte van de Pinksterterp