Aan alle zendelingen in Oss eo

Wij zijn als gemeente onderdeel van de ABC: Alliantie van Baptisten en CAMA gemeenten. Dit is een netwerk van 67 gemeenten in Nederland. ABC heeft drie speerpunten: ‘samen Jezus vinden’, ‘samen Jezus volgen’ en ‘samen Jezus verkondigen’. In alle drie de punten komt iets terug van ‘missie’: het is het hart van de ABC en zeker ook van de CAMA-beweging. Iets dat we sterk mogen koesteren als CrOsspoint.

Deze maand willen we daarom samen stil staan bij ‘missie’ (mei = missie-maand). ‘Missie’ of ‘zending’ komt uiteindelijk van het Griekse woord ‘apostello’ (waar het woord ‘apostel’ vandaan komt), dat betekent: zenden.

We hopen dat we als gemeente na deze maand een beter beeld hebben van wat dit ‘zenden’ betekent. Dat zullen we bijvoorbeeld doen aan de hand van de ‘zendelingsopdrachten’ die Jezus geeft aan het einde van elk evangelie (leuk huiswerk om die alvast even op te zoeken).

Drie elementen komen daarin altijd terug en geef ik alvast als handvat mee:
In de missie van God gaat het…
(1) … om het goede nieuws (=evangelie) van Jezus Christus
(2) … om de kerk als instrument en doel
(3) … om een lokaal getuigen tot het einde van de aarde

Warning: Undefined variable $id in /customers/5/e/1/kerkinoss.nl/httpd.www/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 16