Ons verlangen:

 

  • Een kerk die een hechte gemeenschap is, waar mensen elkaar opzoeken en samen ‘hangen’. Waar we van elkaar weten hoe het gaat en wat er in je leven speelt. Waar we naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen – zowel praktisch als geestelijk. Waar we bovenal weten dat we elkaar nodig hebben, omdat we samen het lichaam van Christus zijn. Geloven kan je namelijk niet alleen doen.
  • Een kerk waarin geloof rond waait. Het vertrouwen dat God erbij is in elke situatie. Het vertrouwen dat Hij goed is – altijd. Het geloof dat God het onmogelijke mogelijk kan maken en dat Hij dat in ons midden doet. Het vertrouwen dat God doet wat Hij in zijn Woord beloofd.
  • Een kerk gedreven door gebed. Gebed op de werkplek, gebed in gezinnen, gebed voor de wijk, gebed voor Oss, gebed voor de verlorenen in deze stad. Gebed in de wetenschap dat God daar doorheen werkt.
  • Een kerk levend vanuit aanbidding. Alles wat we doen, doen we in aanbidding. God eren is het belangrijkste doel. We eren Hem in ons spreken, ons geven, ons handelen. Het aanbiddingsmoment in de samenkomst is hiervan een hoogtepunt.
  • Een kerk gericht op vermenigvuldiging. God geeft om uit te delen. Wat Hij in ons doet, mogen wij doorgeven. Onze kerk plant zich voort doormiddel van het stichten van nieuwe kerken, groei van mensen die leren te wandelen in hun gaven en talenten en open groepen die hun buren uitnodigen. Hierin is discipelschap een belangrijk woord.
  • Een kerk gericht op het zichtbaar worden van Gods Koninkrijk. Overal waar we zijn, gaat God met ons mee. Daarom wordt Zijn Koninkrijk zichtbaar in ons leven en onze omgeving: mensen vragen om vergeving, relaties worden hersteld, er vindt genezing plaats, bevrijding is aan de orde van de dag.
  • Een kerk gekenmerkt door beweging. Er gebeuren constant nieuwe dingen: mensen starten een groep voor ouderen die eenzaam zijn, iemand anders begint een bedrijfje voor breiwerk. Mensen stappen uit in nieuwe dingen, er worden fouten gemaakt, maar dat is niet erg, want we groeien in onze afhankelijkheid van God en van elkaar.